rețetă

Smoothie cu avocado, banane și fulgi de ovăz

15 minute
ușor
2 portii
Smoothie cu avocado, banane și fulgi de ovăz

Istoria rețetei

Originea Smoothie-ului

Smoothie-ul, ca băutură sănătoasă și hrănitoare, are o istorie îndelungată care datează din anii '30, când primele blendere au devenit disponibile pentru uz casnic. Popularitatea smoothie-urilor a crescut rapid datorită valorilor nutriționale și a ușurinței de preparare. În decursul decadelor, rețetele de smoothie-uri s-au diversificat, incorporând o gamă variată de fructe, legume și alte ingrediente sănătoase.

Popularitatea Smoothie-ului

În anii '90, smoothie-urile au devenit un fenomen global, promovate inițial în SUA de lanțuri de magazine de sucuri și băuturi sănătoase. Astăzi, smoothie-urile sunt consumate în întreaga lume, fiind apreciate pentru proprietățile lor nutritive și pentru varietatea de arome și combinații posibile. Combinația de avocado, banane și fulgi de ovăz este una recentă, cunoscută pentru aportul său ridicat de fibre, grăsimi sănătoase și proteine.

Sfaturi

Pentru un smoothie mai cremos, poți adăuga un iaurt grecesc.

Poți înlocui laptele de migdale cu orice alt tip de lapte vegetal sau chiar cu apă.

trucuri

Pentru a intensifica aroma, poți adăuga câteva picături de esență de vanilie.

Poți îngheța fructele înainte de a le blendui pentru un smoothie mai rece.

Rețetă
Smoothie cu avocado, banane și fulgi de ovăz

Timp preparare

10 minute

Timp gătire

5 minute

Timp total

15 minute

Preț

13.5 RON

Prețul poate să difere în funcție de marca produselor pe care le folosiți și de locul de unde cumpărați

Porții:

Tip preparat:

băutură, mic dejun, smoothie

Tip dietă:

vegan, vegetarian, fără gluten, fără lactate

Condiții de depozitare:

Smoothie-ul este cel mai bun atunci când este consumat imediat, dar poate fi păstrat la frigider până la 24 de ore.

Înainte de a consuma smoothie-ul păstrat la frigider, agită bine recipientul pentru a recombina ingredientele.

Valori nutriționale

calorii: 350 kcal,

proteine: 6 g,

grăsimi: 0 g,

carbohidrați: 55 g,

Ingrediente

  • Avocado copt 1bucată
  • Banană coaptă 1bucată
  • Fulgi de ovăz 20g
  • Lapte de migdale sau apa 240ml
  • Miere 15ml
  • Scorțișoară 5g

ustensile necesare

Pași gătire

1. Curăță avocado-ul și bananele, apoi taie-le în bucăți mai mici pentru a facilita procesul de mixare. Așază bucățile în blender. Acest proces va dura aproximativ 5 minute.

2. Adaugă fulgii de ovăz în blender peste fructele tăiate. Asigură-te că fulgii sunt distribuiți uniform. Acest pas durează 2 minute.

3. Toarnă laptele de migdale în blender. Dacă preferi o consistență mai lichidă, poți adăuga mai mult lapte. Acest pas durează 2 minute.

4. Adaugă mierea și scorțișoara, dacă dorești. Ambele ingrediente sunt opționale și adaugă un gust suplimentar. Acest pas durează 1 minut.

5. Mixează toate ingredientele la viteză mare până când obții o consistență omogenă. Acest proces durează aproximativ 3 minute.

6. Verifică consistența și gustul smoothie-ului. Dacă este necesar, poți adăuga mai mult lapte de migdale sau miere pentru a ajusta gustul. Acest pas durează 1 minut.

7. Toarnă smoothie-ul în pahare și servește-l imediat. Poți adăuga cuburi de gheață pentru a-l face mai răcoritor. Acest pas durează 2 minute.

Combină-l cu:

Smoothie-ul merge de minune cu un toast integral cu avocado.

Pentru un mic dejun complet, poți servi smoothie-ul cu un bol de cereale integrale.

Variații:

Adaugă frunze de spanac pentru un plus de nutrienți.

Înlocuiește laptele de migdale cu suc de portocale pentru un gust diferit.

incearcă și

s-ar putea să îți placă

Termeni și condițiiPolitica de confidențialitatePolitica de cookie-uri
© 2024 infoc.ro